Ravaszságok 

A pohármosogatás filozófiája

Szerző: A Hotex csapat | Dátum: 2009-11-24 13:42:19

Ugrás mosogatógép kínálatunkhoz

A németországi HOBART, cégünk mosogatógép beszállítója nemrég készített egy összeállítást a pohármosogatás rejtelmeiről, összegyűjtötte mindazt az információt, ami bemutatja a gépi pohármosogatás előnyeit, a tökéletes mosogatási eredmény alapjait és vázol számos trükköt/tippet a lehetséges megtakarításokról.

Bizonyított például, hogy gépi mosogatással jóval több baktérium távolítható el az edényekről, mint kézi mosogatással, ami négy tényező – vízhőmérséklet, vízminőség, mosogatási idő és vegyszerezés – megfelelő beállításának és összehangolásának köszönhető.

Mindamellett, hogy manapság egyre nagyobb teret kap az energiatakarékosság és a környezettudatosság iránti elkötelezettség, kiemelkedően fontos a megtakarítás mértéke is. Egy független tanulmányból kiderül, hogy gépi mosogatásnál a víz, vegyszer, munkabér és a pohárutánpótlás költségeinek csökkenése hozzávetőlegesen 25%-os, míg az energiafelhasználás csökkenése 30%-os megtakarítást eredményez a kézi mosogatáshoz képest.

A legjobb mosogatási eredmény egyik alappillére a víz megfelelő hőmérséklete, amely a mosogatási ciklusban 55°C-on, az öblítési ciklusban pedig 60-70°C-on ideális. Több esetben előfordul, hogy az optimális mosogatási hőmérsékletek ellenére sem kifogástalan a mosogatás minősége. Feltételezve, hogy HOBART mosogatógépet használ, ennek fő oka az esetek döntő többségében a vegyszerezés nem megfelelő beállítása vagy a nem megfelelő vízminőség.

Az elmosott poharak tisztasága további két okból maradhat el az elvárttól. Normál osztott pohárkosarak használata mellett a talpas üvegpoharakban általában megmarad a víz, amely a már száraz poharakon végigfolyik. Ennek kiküszöbölésére speciális kialakítású kosarakat érdemes használni, amelyben enyhén döntött állapotban helyezkednek el a poharak. Ezzel a megoldással elkerülhető az általánosan használt (erősen kifogásolható) áttörölgetés.

Kimondhatjuk, hogy a pohármosogatásnál rengeteg tényezőre kell figyelni. Érdemes megemlíteni, hogy a poharak és a mosogatógép élettartamát is nagyban lecsökkentheti a karbantartás elhanyagolása illetve a fenti, alapvetőnek mondható információk hiányából adódó rossz üzemeltetés.

A teljes angol nyelvű cikk, amelyben még több tipp található, olvasható honlapunkon a pohármosogató gépek szekció alatt. Itt részletezzük a HOBART (pohár)mosogató gépekbe beépített világszabadalmak sokaságát is, melyek segítségével ma kivétel nélkül minden mosogatási kategóriában a legjobb paraméterekkel a HOBART gépek a világcsúcstartók.

» Hobart partneri oldala

energiafelhasználás, mosogatógép